pakhuis west

bedaux de brouwer architecten is een architectenbureau met een kwalitatief hoogwaardig oeuvre


Pakhuis West is ontworpen als een pakhuis, refererend aan de gebouwen uit de bloeitijd van de Tilburgse textielindustrie. Met zijn kloeke architectuur is het een hedendaagse variant op de historische gebouwen in het Veemarktkwartier. Pakhuis West kenmerkt zich door een ambachtelijke metselwerkarchitectuur met een heldere gevelindeling van overwegend Franse balkons. Deze architectuur is gecombineerd met woningen met veel licht en prachtig uitzicht over de Tilburgse binnenstad. Het stoere karakter van het pand is in alle details doorgetrokken: een natuursteen plint, stalen balkons en diep terugliggende ramen. De bestaande panden aan de Veemarktstraat zijn opgenomen in het complex. In deze panden is onder andere de hoofdentree gepositioneerd.

- Pieter Bedaux

 
 

pakhuis west is kwaliteit


Het appartementengebouw wordt met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat zie je niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen.

Gevelmetselwerk gecombineerd met onderhoudsarme natuursteen elementen en aluminium kozijnen, geven het gebouw karakter aan de buitenzijde. Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, is er natuurlijk ook veilig hang- en sluitwerk, een uitstekende isolatie van wanden en vloeren, inclusief HR++ beglazing.

Een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning binnen via het plafond. Lucht wordt afgezogen en ingeblazen door het mechanische ventilatiesysteem. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

De vloeren in de appartementen zijn zodanig uitgevoerd dat het contactgeluid van bovengelegen appartementen wordt gedempt. Alle appartementen beschikken over een separate berging. Deze bergingen zijn gelegen op de 1e tot en met de 3e verdieping. Bij de appartementen op de 9e verdieping grenzen de bergingen aan het appartement.

zonnepanelen


Het appartementengebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat de VvE kan besparen op de energierekening.

keuken


De appartementen worden opgeleverd zonder keuken. We zorgen wel voor alle standaard aansluitpunten voor een keuken. Deze worden aangebracht volgens de nultekening die je kunt opvragen bij de makelaar. We brengen aansluitpunten aan voor een spoelbak, combi-magnetron/ oven, vaatwasser, koelkast, gaskookplaat en recirculatiekap. Natuurlijk kunnen wij de aansluitpunten verplaatsen zoals jij dat wenst. Bij de kopersbegeleiding is meer gedetailleerdere informatie beschikbaar.

badkamer


Iedere badkamer is voorzien van een douche met betegelde vloer. Het keramische sanitair van badkamer en toiletruimte is van fabrikant Villeroy & Boch, serie Subway 2.0. De wanden van de badkamer worden tot het plafond betegeld, de wanden van het toilet tot 1,5 meter hoogte. Daarboven worden ze, net als het plafond, voorzien van spuitwerk. Meer informatie over de sanitaire ruimtes vind je in de technische omschrijving.