pakhuis west


Pakhuis West is ontworpen als een pakhuis, refererend aan de gebouwen uit de bloeitijd van de Tilburgse textielindustrie. Met zijn kloeke architectuur is het een hedendaagse variant op de historische gebouwen in het Veemarktkwartier zoals het Patronaat waarin Dudok is gevestigd.
Pakhuis West kenmerkt zich door een ambachtelijke metselwerkarchitectuur met een heldere gevelindeling van overwegend Franse balkons. Deze architectuur hebben we gecombineerd met woningen met veel licht en prachtig uitzicht over de Tilburgse binnenstad. Het stoere kakakter van het pand is in alle details doorgetrokken: een natuursteen plint, stalen balkons en diep terugliggende ramen. De bestaande panden aan de Veemarktstraat zijn opgenomen in het complex. In deze panden is onder andere de hoofdentree gepositioneerd.

- Pieter Bedaux

 
 

pakhuis west is kwaliteit


Het appartementengebouw wordt met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat zie je niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen.

Gevelmetselwerk gecombineerd met onderhoudsarme natuursteen elementen en aluminium kozijnen, geven het gebouw karakter aan de buitenzijde. Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, is er natuurlijk ook veilig hang- en sluitwerk en een uitstekende isolatie van wanden en vloeren, inclusief HR++ beglazing. Dit alles past binnen het thema duurzaamheid, waaraan veel aandacht is geschonken. Een hoogrendementscombiketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water.

Warmte alleen is echter niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Om dat te bereiken is er gekozen voor een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning binnen via het plafond. Lucht wordt afgezogen en ingeblazen door het mechanische ventilatiesysteem. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

De verdiepingsvloeren in de appartementen zijn zodanig uitgevoerd dat het contactgeluid van bovengelegen appartementen wordt gedempt.

Alle appartementen beschikken over een separate berging. Deze bergingen zijn gelegen op de 1e tot en met de 3e verdieping.

zonnepanelen


Het appartementengebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat je kunt besparen op je energierekening. Je hebt geen omkijken naar de zonnecellen. De Vereniging van Eigenaren beheert namelijk de zonnepanelen. Er zijn ook weinig onderhoudskosten. Vergelijk het maar met het jaarlijkse onderhoud van een cv-ketel. De zonnepanelen hoeven zelden te worden gereinigd, want bladeren en vuil spoelen met de regen van de panelen.

keuken


De appartementen worden opgeleverd zonder keuken. We zorgen wel voor alle standaard aansluitpunten voor een keuken. Deze worden aangebracht volgens de nultekening die je kunt opvragen bij de makelaar. We brengen aansluitpunten aan voor een spoelbak, combi-magnetron, vaatwasser, koelkast, gaskookplaat en afzuigkap. Natuurlijk kunnen wij de aansluitpunten verplaatsen zoals jij dat wenst. Bij de makelaar en de kopersbegeleiding van de aannemer is meer gedetailleerdere informatie beschikbaar.

badkamer


Iedere badkamer is voorzien van een douche met betegelde vloer. Het keramische sanitair van badkamer en toiletruimte is van fabrikant Villeroy & Boch, serie Subway 2.0. De wanden van de badkamer worden tot het plafond betegeld, de wanden van het toilet tot 1,5 meter hoogte. Daarboven worden ze, net als het plafond, voorzien van spuitwerk. Meer informatie over de sanitaire ruimtes vind je in de technische omschrijving.